Avsnitt 25: Komikern Gisela Zeime

https://play.acast.com/s/thomaspod

Avsnitt 25 ute idag!

Komikern Gisela Zeime berättar om att byta bana efter 50, till världens svåraste scenarbete, vem som är roligast, m.m. REKLAMFRITT! Trevlig lyssning!

Avsnitt 24: Maria Sveland

https://play.acast.com/s/thomaspod/avsnitt-24-maria-sveland

Håll i hatten! Jag är oerhört stolt över att en av landets bästa författare på besök i podden. Läs hennes nya roman "Gråleken". Dela gärna!

Avsnitt 23: The Alarm

Lyssna här:

https://play.acast.com/s/thomaspod/avsnitt-23-the-alarm

http://www.thomaspod.podbean.com/

På 80-talet var The Alarm ett av de största brittiska banden. Än idag finns dom. Jag och Janne Borgh från Strindbergs diskuterade deras musik och karriär och sen blir sångaren Mike Peters intervjuad. Enjoy!

REKLAMFRITT!!!

Ett speciellt TACK till ljudtekniker Björn Jonsson! Du är grym!

Avsnitt 22: Micke Herrström

Lyssna här:

https://play.acast.com/s/thomaspod/avsnitt-22-micke-herrstrom

Soloskivor och producera andras skivor. Micke gör båda. För tillfället The Sandmen och under åren Thåström, Popcicle, Jerry Williams, Stefan Sundström och mycket mer. Så vad gör en skivproducent egentligen? Lyssna här. Hans nya singel på svenska "In i en skog" finns ute nu under namnet Micke Herrström Skelett. Trevlig lyssning! Reklamfritt!!!

 

Avsnitt 21: Lustans Lakejer

Johan Kinde är gäst och en stor ära att ha honom i podcasten. Vi diskuterade massor av saker, några ämnen som kom upp var Olle Ljungström, Så mycket bättre, att vara 16 och skriva sin bästa låt, att ha epitetet Sveriges stiligaste band någonsin, Bryan Ferry, Leonard Cohen, m.m. Svensk musikhistoria.

Lyssna:

https://play.acast.com/s/thomaspod/avsnitt-21-lustans-lakejer

https://thomaspod.podbean.com/

Itunes

 

Avsnitt 20: Kajsa Grytt

Äntligen kom hon! Vi diskuterade om att resa iväg, flytta eller inte, medverka i Så mycket bättre, byta skivbolag, tappa bokningsbolaget, sakna sina girls när man reser ensam och mycket annat.

https://www.acast.com/thomaspod 

https://thomaspod.podbean.com/

Itunes såklart under "Thomas Kulturpodd".

REKLAMFRITT!

Ha en trevlig lyssning om svensk musikhistoria.

Avsnitt 19: Toni Holgersson

Myten legenden Toni Holgersson ger en sällsynt intervju inför en konsert i Stockholm. En ny låt spelas live, vi diskuterade livet som musiker, uppväxten, att bryta med allt 1994, att bo i Borgholm, favoritskivor, m.m. Enjoy!

Lyssna genom att klicka här:

https://thomaspod.podbean.com/

https://www.acast.com/thomaspod/avsnitt-19-toni-holgersson

och på Itunes såklart om du har dina poddar där.  

REKLAMFRITT!

Avsnitt 18: Johan Johansson (KSMB, Strindbergs)

https://thomaspod.podbean.com/

Träffa Johan Johansson som skrev många av låtarna i KSMB och i Strindbergs. Han skivdebuterade 1979 med skivan Bakverk 80 som KSMB, Incest Brothers, Travolta Kids gav ut gemensamt. Soloskivor och producent. Två böcker. Blivit tilldelad Årets Vispris. Har samarbetat med Lars Winnerbäck, Stefan Sundström, Kjell Höglund, Elinor, m.fl.

Vi diskuterar bl.a att växa upp i Skärholmen, Hammarby hockey, Strindbergs, KSMB, Spotify, ödmjukhet, att bli utbränd vid 27, att sjunga på stockholmska, att spela solo i San Francisko, att debutera med KSM3 utan att repa, m.m. 

REKLAMFRITT!!!

Avsnitt 17: Tore S Börjesson

Hör Tore berätta om att träffa Bowie, Mick Jagger, hans egna unika karriär, tiden på Aftonbladet, skriva om sport eller musik, Hammarby, barhäng, m.m.

Sveriges enda riktiga rocknrolljournalist!

REKLAMFRITT!!!

https://thomaspod.podbean.com/

 

Favorit med nymastrat ljud : Magnus Johansson

Avsnitt 3 från 2016 nu med nytt ljud.

Magnus Johansson gjorde sin första intervju på många år, och det var här ni fick den:)

Hur gick allt till egentligen?

REKLAMFRITT!!!

Enjoy!

https://thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 16: Just D (Gurra G)

Jag träffade en verbal sympatisk rappare som ägde 90-talet med sina kompanjoner Wille Craaford och Pedda P i hitmaskinen Just D.

Låtarna som kom och knockade mig var t ex Relaxa, Hur e de möjligt?, Nu e de jul igen, Sköna skor, 87,87, Grannar, Skiten. Listan är lång med hits. Jag ville veta mer - vad gör dom idag?

Vi gick igenom Djurgården IF, Steely Dan, Strindbergs Intima teater, och givetvis vad som hände med Just D på 90-talet, och fram till deras comebackskiva "Den felande länken" som kom 2015. Enjoy!

REKLAMFRITT!!!

Lyssna: http://thomaspod.podbean.com

http://www.acast.com/thomaspod

 

Avsnitt 15: Marcus Birro

Författaren, debattören, fotbollsexperten Marcus Birro kom på besök. Vi diskuterade mod, dagens mediaklimat, att träffa Thåström i verkligheten, Rom, Stry Terrarie, att bli publicerad som tjugoåring, Morrisey, och massor annat. Enjoy!

Lyssna: http://thomaspod.podbean.com

https://www.acast.com/thomaspod

 

Avsnitt 14: Conny Bloom från Electric Boys

En av få riktiga rockstars i vårt land. Conny spelar gitarr som en gud, skriver kanonlåtar, och är en suverän sångare och frontman i Electric Boys sedan 1988. 

Andra som spelat med honom är Hanoi Rocks, Ringo Franco, Papa Dee, Medborgarna, Roffe Wikström, Ginger 5, med flera.

Lyssna på en musiker som har gått sin egen väg i alla år. Vi pratar om att medverka i "Så mycket bättre", Ritchie Blackmores solon, sjunga på svenska, soloskivor, ha Bob Rock som producent, favoritskivor, konserter, och mycket annat. 

Lyssna här: http://thomaspod.podbean.com

 

Avsnitt 13: Stig Larsson

Stig Larsson släpper äntligen en ny bok. "Folk på ön". Om ön Lilla Essingen och lite speciella sköna människor som bott där länge. Läs den!

Möt Stig som berättar om Lars Norén, katter, sin relation till Knausgård, Ebba Grön, pjäsen VD, filmen Punk, vänsterprogg, att ge Persbrandt hans första filmroll, och massa annat. En levande legend berättar!

Lyssna här: http://thomaspod.podbean.com

 

 

 

Avsnitt 12: Commando M Pigg

Commandos geniale gitarrist Peter Puders gick bort hastigt för ca en månad sedan. Jag träffade grundaren, basisten, låtskrivaren Anders Karlsmark, som bland annat berättar om bandets hela karriär, starten, slutet, tennis, saknaden av Peter Puders, flytta till Götet, soloskivor, och hur framtiden ser ut, m.m.

Foton och blogg finns under Bloggfliken och Fotofliken.

Lyssna här: http://thomaspod.podbean.com

 

 

 

Avsnitt 11: Lotta Ramel

Möt den mångsidiga och begåvade Lotta Ramel, som berättar om sin långa skådespelarkarriär. Vi diskuterar att ha en berömd pappa, komma in på scenskolan som 18-åring, teater, film, vård och omsorg, filmen om Ted, och massor annat.

Obs: Intervjun gjordes några timmar innan nyheten om Hasse Alfredsons bortgång spreds. Lotta medverkade både i film och revyer av Hans Alfredson. Dödsbudet kom alltså efter intervjun!

Lyssna: http://thomaspod.podbean.com

 

Avsnitt 10: Staffan Hellstrand

En av de bästa låtskrivarna. Staffan och jag diskuterar Lilla Fågel Blå, fotboll/rockmusik, bröderna Ravelli, Öster, Morrisey, kvinnoöden i texterna, Beach House, och mycket annat. Se även bloggfliken och foton.

Klicka:

http://thomaspod.podbean.com

 

Avsnitt 9: Sator

Sator Codexs första skiva Wanna start a fire, kom ut 1986. 2017 spelade Sator på Sweden Rock, Gröna Lund, och överallt. Kent Norberg berättar om livet i Sator idag, om att spela bas med sina hjältar, om att ligga på Warner, m.m. Läs mer under bloggfliken.

Lyssna: http://thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 8: Brända Barn

Lyssna på sångaren Anders Brodde Brodins berättelse om Brända Barns uppgång och fall och uppgång igen 2016. Läs mer under bloggfliken.

Lyssna: http://www.thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 7: Cyril Hellman

Möt musikjournalisten, författaren, filmmanusförfattaren, podcastproducenten Cyril Hellman. Läs mer under Bloggfliken.

Lyssna: http://www.thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 6: Idde Schultz

Läs på Bloggfliken innan du lyssnar.

Klicka sen på: http://www.thomaspod.podbean.com/

 

 

Avsnitt 5: Stry Terrarie

Läs under bloggfliken innan du klickar.

Klicka här: 

http://www.thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 4: Strindbergs

Legendariska kultbandet Strindbergs med två grymma låtskrivare från KSMB och The Moderns. De startade samtidigt som Imperiet, men la av redan 1985. Precis - men vad hände sen då?

Lyssna på svensk musikhistoria. Lång ny intervju med Janne Borgh.

Läs mer under Bloggfliken. Fotot intill är omslaget till debutskivan, som Janne och jag diskuterar en bit in i samtalet.

Lyssna här:  

https://thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 3: Magnus Johansson

Ja vad hände sen efter det stora genombrottet 1990? Lyssna på ny intervju med Magnus här:

https://thomaspod.podbean.com/

Läs mer under Bloggfliken. Enjoy!

Avsnitt 2: EGGSTONE

Klicka här. Läs gärna under Blogg innan du lyssnar. Enjoy!

http://thomaspod.podbean.com/

 

Avsnitt 1: Lolita Pop