Dagbok från poddinspelningarna

16. aug, 2018

Jag hörde en intervju med Toni i P4 1989. Han berättade att han började skriva låtar sent, först i 17årsåldern. När skivorna kom så hade jag fått en ny favorit. Men 1994 efter skivan Lyckliga slut, så tog det slut...

Efter 11 år kom en ny skiva. Min käre vän Tomas C och jag tillbringade några dagar i hans stuga på Öland och där låg den. Skivan. "Tecken på liv". Jag placerade den i cdspelaren och lät den stanna där. 2005 var det och han var tillbaka.

Intervjun blev ganska rolig och en ny låt spelades upp. Toni är en verbal, sympatisk person som viger sitt liv åt att skriva musik. 

Och det är vi glada för. Enjoy!

24. maj, 2018

Ebba Grön o KSMB var nästan lika stora. Båda la av 1982. Johan skrev många av låtarna. I KSMB. Vi växte upp i Skärholmen. Vi gillade Sex Pistols och Clash. Johan är äldre och har mer koll på Who, Kinks än vad jag hade samtidigt. Jag tog dock igen sånt senare med Beatles, Kinks, Who, nu har jag koll på dessa giganter...

Strindbergs tog över efter KSMB 1982. Kvasibarn släpptes. (Janne Borgh från Moderns kom in som en frisk fläkt för min del, eftersom vi båda diggade Bruce Foxton i Jam.) Om de dryga posörerna på Ritz. Där jag hängde. Men jag gick under klicken "glamrocker wannabee" eller "musiker som vill breaka wannabee". Inte Kvasibarn. Jag köpte singeln. De var oslagbara live på en liten rockklubb som Tre Backar, eller Kärsby fritidsgård. Ritz. Jag var 20. Ibland var Johan också där samtidigt. Eller stod på Ritz scenen med Strindbergs eller John Lenin. 

Efter John Lenin 1987 blev det soloskivor. Flum. Johans lilla svarta värld. Svea rikes rivjärn. 3 album mellan 1994-2011... Fort gick det inte. Men Johan förklarar i intervjun, lyssna på varför.

Lyssna på ett avsnitt om en ärlig, äkta, musiker som inte gått den kommersiella vägen utan följt sitt hjärta istället. Hjärtat för sin musik och andra musikanter som Johan känt samhörighet med. Enjoy! (glöm inte fotoalbumet).

22. mar, 2018

Jag växte upp med Aftonbladet. Föräldrarna köpte tidningen 365 d om året. Jag som tonåring hittade snabbt musiksidorna. Jan-Olov Andersson blev min mentor. Bra intervjuer, bra musiksmak: John Hiatt, Ebba Grön, Costello, Blondie, ja han fick in mig på bra grejer.

Tore S Börjesson kom en generation senare. Långa personporträtt ofta av musiker, artister. Tore skrev personligt. Ofta roligt. Han hade bra musiksmak. Nämnde ofta Rolling Stones. I Puls följde jag honom slaviskt. När han blev frilans skrev han raskt en biografi om Dregen. Tores inlägg på sin facebooksida var genialiska. Humor och ofta om musik i en suverän mix. Sveriges enda rocknrolljournalist!

15. feb, 2018

När Relaxa kom var man fast. Alla hits som sen kom: Grannar, Hur e de möjligt?, Vart tog den lilla söta flickan vägen?, 87,87, Sköna skor, Trottoaren, Tre gringos, Skiten, Dansar runt på måfå, med flera, ja herregud, Just D ägde 90-talet fram till 95.

Jag ville veta hur det var och hur det kom sig att en comebackskiva kom 2015 och vad som händer i framtiden? 

DJ, skratchare, sångare, Gurra G är mycket, och en av trions medlemmar, hälsade på podden och la ut texten om hur det var och hur det blir.

Enjoy! 

18. jan, 2018

Sällan finns det så många likheter med mina gäster som det gör med Marcus. Vi drömde båda om att bli författare och rockmusiker, vi dyrkar Thåström, Lundell, har festat hårt, skrivit romaner (mina dock refuserade), gillar fotboll, och har två barn.

Jag upptäckte hans författarskap tack vare titeln på en tidig roman: "Kalashnikov". Läste och gillade vad jag såg.

The Clash älskar jag så mycket att jag startade t.o.m ett tributeband som hette Rock the Clashbah. Marcus döpte en roman till "Att dö som Joe Strummer", och javisst, jag läste den också.

Jag älskar Imperiet. Vem skrev boken till deras samlingsbox? Jo Marcus förstås.

Så där har det hållit på genom åren. Att våra vägar någon gång skulle korsas var egentligen inte så konstigt. 

Marcus kom hem till mig, vi spelade in intervjun, och min förhoppning är att ni får en nyanserad bild av honom. Att somliga frågor var utanför den gängse mallen, som inte en reporter från AB skulle orka ställa, lär också märkas.

Trevlig lyssning!