24. maj, 2018

Johan Johansson - den sista rockstjärnan...

Ebba Grön o KSMB var nästan lika stora. Båda la av 1982. Johan skrev många av låtarna. I KSMB. Vi växte upp i Skärholmen. Vi gillade Sex Pistols och Clash. Johan är äldre och har mer koll på Who, Kinks än vad jag hade samtidigt. Jag tog dock igen sånt senare med Beatles, Kinks, Who, nu har jag koll på dessa giganter...

Strindbergs tog över efter KSMB 1982. Kvasibarn släpptes. (Janne Borgh från Moderns kom in som en frisk fläkt för min del, eftersom vi båda diggade Bruce Foxton i Jam.) Om de dryga posörerna på Ritz. Där jag hängde. Men jag gick under klicken "glamrocker wannabee" eller "musiker som vill breaka wannabee". Inte Kvasibarn. Jag köpte singeln. De var oslagbara live på en liten rockklubb som Tre Backar, eller Kärsby fritidsgård. Ritz. Jag var 20. Ibland var Johan också där samtidigt. Eller stod på Ritz scenen med Strindbergs eller John Lenin. 

Efter John Lenin 1987 blev det soloskivor. Flum. Johans lilla svarta värld. Svea rikes rivjärn. 3 album mellan 1994-2011... Fort gick det inte. Men Johan förklarar i intervjun, lyssna på varför.

Lyssna på ett avsnitt om en ärlig, äkta, musiker som inte gått den kommersiella vägen utan följt sitt hjärta istället. Hjärtat för sin musik och andra musikanter som Johan känt samhörighet med. Enjoy! (glöm inte fotoalbumet).