9. okt, 2017

Commando M Pigg - Vad hände sen?

Vi köpte våra vinylskivor varje vecka. 1982. Vårberg. 1,5 mil sydväst om Stockholm. Det var Gutta, Hockey, Jidis, Nicke L, Lidde, Per L, och jag. Kan ha glömt några. Vi hade redan Ebba Grön, T.T Reuter, Brända Barn, Diestinct, Lolita Pop, Strindbergs. Det kom fler.

Jag missade Commando Musse Pigg debutskiva. Kanske var jag för ung, eller kanske var det slumpen? Men andra skivan, den röda "Mot stjärnorna" som släpptes 1983, knockade mig. Hockey hade köpt den, kanske på Mix i Skärholmen? Vi diggade.

Förutom låtarna så var det omöjligt att undgå gitarrspelet. Peter Puders! Som en skånsk blandning av Robert Fripp och The Edge. Med svenska mått var han i en egen division. Givetvis ryckte både Thåström och Lundell i honom så fort chansen kom.

Förutom på Commandos album (utom debuten) så kan ni höra Peter Puders spela leadgitarr på Imperiets sista album "Tiggarens tal" 1988. Ännu mer på Thåströms solodebut från 1989, finns även liveklipp från turnén på tuben. 

Med Lundell är det Puders gitarr på "Det goda livet" fr 1987.  Skivan efter -  "Evangeline" sägs det vara Puders på låten "Men när du dansar".

Lyssna på en ny intervju med grundaren Anders Karlsmark, som berättar om starten, hypen, Tyskland, chocken efter Peter Puders plötsliga död, om hur de gjorde comeback 2015, m.m.

Vila i frid - Peter Puders ❤