16. feb, 2017

Strindbergs 1982-1985 men sen då?

Jag älskade Ebba Grön, KSMB, Jam, Clash, med flera band. 1982 började dessa band lägga av och de var saknade. Jag räknar inte Clash sista period fram till 1985 efter att geniet Mick Jones fått sparken som något att minnas. Lyssnar ni på Cut the crap ofta?

1982 släpptes en singel som heter Kvasibarn, några andra musikälskare i Skärholmen sa till mig; lyssna på det här, det är den där Johan Johansson från KSMB som har nytt band, de heter visst Strindbergs. "Coolt namn" tänkte jag.

Vi for iväg till Kärsbyskolan i Norsborg för att se bandet och de var hur bra som helst. Ovanämnda band som slutat, kom vi över, när vi såg Strindbergs live. En trio som hade energi, bra låtar, ös, publikkontakt, ilskan. De fyllde helt enkelt tomrummet efter Ebba, Jam, på ett perfekt sätt.

Jag träffade Strindbergs många gånger backstage på Tre Backar. Befriade från svåra poser. Trevliga. 1983 åkte jag och Niklas Löfmark med Strindbergs och Spion 13 till Åland.

Så började det. Hur det gick sen med Strindbergs kan ni höra i avsnitt 4 där sångaren, basisten, låtskrivaren Janne Borgh berättar. Och mycket annat från svensk musikhistoria.

Fotot fr Kulturhuset 2011. Enjoy!